5.1.11

Nyårsafton

I år firade vi nyår hemma hos oss med goda vänner. Linda, Daniel och Edvin var här från Norge, Anna och Mark kom från Sunne (dock utan Valentin, men med bebis i magen) och Victoria, Kristian och Nellie som också bor på Hammarö. Vi hade delegerat så alla ansvarade för var sin maträtt, i alla fall vad det gäller idéerna, och så handlade vi tillsammans. Som småbarnsföräldrar gäller det att göra det så enkelt som möjligt och det är mycket roligare att laga mat tillsammans.

Dukningen stod vi för, i år blev den mycket enkel pga tidsbrist. Hittade superfina julkulor i alla kulörer på Lagerhaus. Lämpligt nog till halva priset och de fick helt enkelt bli dekorationen. Hade gjort menyer och placeringskort på datorn, men skrivaren vägrade samarbeta i sista stund så det fick bli en hjälteinsats av min Dymo som numer går varm och sätter etiketter på det mesta :)
Vi hade fått låna en underbar linneduk från Davids mormor. Jag har ärvt flera dukar av min mormor, men de är fortfarande i Bohuslän så det här blev en finfin lösning. Jag känner att jag skall definitivt se till att införskaffa vita linneservetter för det gör så himla mycket för en dukning, och det är fantastisk kvalitet.

Meny: Förrätt Fyllda avocadohalvor med räkor och annat gött Huvudrätt Ädelostspäckad oxfilé och potatishalvor med creme fraîche, timjan och parmesan och ugnsgratinerade tomater. Efterrätt Mangomousse med exotiska frukter
Det var en mycket lyckad kväll, barnen sov och David höll låda efter några glas rödvin. Det slutade med att vi alla skattade så vi grät och Mark till och med behövde ta av sig glasögonen och torka tårarna i sann gôbb-anda. Bra början på ett gott nytt år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar