14.1.11

Renovering

Snart är det dags att börja planera inför fortsatta renoveringen av huset. Först på listan är hall och vardagsrum, som mer är kosmetiskt än något annat, det innebär visserligen byte av tak och golv, men det är ju gjort ganska snabbt (relativt sett i alla fall).

Sen till sommaren kommer något av de lite större projekten att påbörjas. Ge huset nya skor. Detta innebär att dränera runt hela huset och isolera utifrån. På detta sätt säkerställer man att huset blir varmt och det kommer inte vara några problem att bo i källaren, vilket ger oss två rum till i källaren som blir beboeliga.

I framtiden ser jag att det blir ett perfekt ställe att inhysa barn och stökiga män som vill kolla fotboll och eventuellt ett större gästrum. I och med att det kommer finnas toalett där så blir detta alldeles utmärkt.

I samband med omdräneringen skall ny och större altan byggas, uterummet skall göras om utifrån de nya förutsättningarna. Planen är även att så småningom byta alla fönster och installering av ny ytterdörr kommer att ske när vi gör om i hallen. På så sätt slipper vi den innedörr som nu tar upp en massa plats, även om den fyller en funktion.

Hmm... ja vi börjar väl så ser vi om vi är färdiga hösten 2016 ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar